Иконка 100% Естествен></span>
				<span class= 100% Естествени
Иконка Без сулфати Без сулфати
Иконка Без парабени Без парабени
Иконка Без тестове върху животни Без тестове върху животни

БИО КОКОСОВО МАСЛО студенопресовано и нерафинирано, 200 мл

  • 9,99 лв.


Кокосовото масло се извлича от ядката на кокосовия орех чрез пресоване. Най-разпространено е производството на кокосово масло във Филипините и Малайзия. Днес милиони хора по цял свят използват кокосовото масло като основна мазнина за готвене. При ниски температури (под 24 ºC), кокосовото масло има к...

Кокосовото масло се извлича от ядката на кокосовия орех чрез пресоване. Най-разпространено е производството на кокосово масло във Филипините и Малайзия. Днес милиони хора по цял свят използват кокосовото масло като основна мазнина за готвене. При ниски температури (под 24 ºC), кокосовото масло има кремообразна до твърда текстура (под 18 ºC) и бял цвят, а при високи градуси (над 25ºC) наподобява олио и има чист прозрачен цвят. Масовото кокосово масло по-често е горещо пресовано - причината е, че така се извлича с 90% повече мазнина от ядката и крайният продукт е много по-достъпен ценово. Този метод на пресоване е ефективен по отношение на количество/цено, но не и качество. Полезните вещества и свойства на кокосовото масло се запазват само когато то е извлечено посредством студено пресоване.

Студенопресованото кокосово масло има много полезни за организма свойства - както при вътрешна консумация, така и при абсорбиране от кожата и косата. Именно заради това то добива такава световна популярност в кулинарията и козметиката.

Кокосовото масло съдържа над 90% наситени мастни киселини. От тях 50% са лауринова киселина - тя е изключително полезна за балансиране на нивата на холестерола в кръвта. Няма друго масло с толкова високо съдържание на лауринова киселина. Важно свойство на кокосовото масло е, че не се окислява при печене и пържене за разлика от повечето мазнини, които са изградени от дълговерижни наситени мастни киселини. Маслото от кокос е изградено предимно от средноверижни мастни киселини. Знае се, че дълговерижните мастни киселини водят до завишаване на лошия холестерол (LDL) в организма, което от своя страна повишава риска от сърдечно съдови заболявания. За сметка на това средноверижните мастни киселини се преобразуват в добър холестерол (HDL). Това подобрява и усвояването на мазнини от организма и храносмилането. Кокосовото масло има много висока точка на горене и това го прави една от най-добрите и полезни мазнини за готвене. 

Външно, кокосвото масло се абсорбира лесно от кожата, омекотява и подобрява бариерните й функции, без да запушва порите. Кокосовото масло е лесно за нанасяне поради ниската си точка на топене - при контакт с тялото се втечнява и лесно попива при лек масаж в кожата. Маслото подхранва и възстановява външния слой на епидермиса. Заздравената по този начин кожа е по-малко слконна към дехидратация и раздразнения. Kокосовото масло е мощен антиоксидант, който подмладява организма и тялото и намалява нуждите от витамин Е. Не случайно то е и честа съставка в натуралните сапуни - има силни естествени противогъбични и антибактериални качества. При масаж, кокосовото масло има лек охлаждащ ефект, намалява болките в ставите и мускулите, а приятният екзотичен аромат успокоява нервната система.

Кокосовото масло е лесен за употреба универсален продукт от природата - както за готвене, така и за разкрасяване. Именно затова е и толкова удобен за всяка жена и във всеки дом.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

Етикети: кокосово масло

Телефон за връзка
+359 896 639 076
Пишете ни
office@elfeya.com
Фейсбук страница
Elfeya Cosmetics