Продукти

Подаръчен комплект РЕЛАКС

Mentha spicata herb oil 15ml, Lavandula angustifolia oil 15ml, Citrus sinensis oil 15ml

Описание

Селекция от 3 броя органични етерични масла – лавандула, мента и сладък портокал.

ЛАВАНДУЛА

Лавандулата се използва за медицински и религиозни цели още преди 2500 г. Името произлиза от латинската дума lavera – “къпя се, мия се”. Маслото от лавандула е сред най-често използванитев света.

България е един от най-големите производители на лавандулово масло в света. Уникалният климат и състояние на почвата в Казанлъшката долина допринасят за лавандула с най-добри качества. Влагата на въздуха, облачността и валежите през май, юни и юли помагат за отглеждане на лавандула, която е много богата на висококачествено лавандулово масло. Притежава сладък, билков аромат и се използва като връхна нотка в парфюмерията.

НАЧИН НА УПОТРЕБА: арома лампа, инхалации, компреси, масажи, вани, гаргара, маски за лице, като добавка към домашна козметика.
● За масаж: 5 – 10 капки на 20 мл масажно масло при мускулни болки, ревматизъм, невралгия.
● За вани: 5 капки – за отпускане, отстранява безпокойството, нормализира хормоналната функция при жените.
● Вана за крака: 3 капки – премахва умората, предпазва от появата на неприятна миризма.
● За инхалации: 3 – 4 капки на 200 мл вода, времетраене 5 – 7 минути при простудни заболявания.
● Ароматизатор за въздух: 3 – 6 капки масло се капват върху сухи цветя, потпури или друг подходящ абсорбентен материал.
● За ароматна лампа: 3 – 5 капки на 5 кв. м. при безсъние, простудни заболявания, неутрализира тютюневият дим.

Не се препоръчва при малокръвие, да не се употребява на фона на йодосъдържащи и желязосъдържащи препарати. Да не се употребявя при бременни, кърмачки и деца под 6 години!

ПРОИЗХОД: БЪЛГАРИЯ

Съдържание (INCI): Lavandula angustifolia oil

 

 

СЛАДКА МЕНТА

Маслото от сладка мента притежава свеж, сладък, мек ментов аромат и се използва като връхна нотка. Комбинира се добре с етерични масла от лавандула, чаено дърво, иланг-иланг, лимон, розмарин, кедър, портокал, грейпфрут, бергамот. Подходящо за мазна и склонна към омазняване кожа. Спомага за облекчаване на умствената умора и действа тонизиращо.

Етеричното масло от сладка мента е често използвано в парфюмерията. То може да се съчетава с масло от лавандула, лимон, чаено дърво, кедър, розмарин, бергамот, грейпфрут и портокал. Действа антисептично, антиалергично, противовъзпалително, спазмолитично, обезболяващо и тонизиращо.

Етеричното масло от сладка мента се използва за премахване на умствената умора, за повдигане на духа, при извънредни кризисни ситуации – като ярост, гняв, стрес и други. Много хора смятат, че то „пробужда чакрите на човека“ и „активира третото око“. Това лечебно средство е подходящо за мазна до комбинирана кожа. То премахва големите пори, намалява възпалението и изравнява тена на лицето. Ефективно действие оказва й върху проблемите с пътхота.

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Нанесете 1 – 2 капки от етеричното масло от сладка мента директно върху областта, която искате да третирате.

За ароматизация на стая: Капнете до 5 капки върху лампата и веднага ще усетите приятния, успокояващ и освежаващ аромат на сладката мента.

За масажи: Прибавете 15 капки от етеричното масло в 50 мл. базисно масло, за да получите разтвор, който лесно и бързо се прилага върху кожата. Може да комбинирате и другите по – горе изброени етерични масла.

За вана: Капнете 3 – 5 капки във водата и се насладете на нежния аромат, който ще погали кожата и сетивата ви. За максимален отпускащ и релаксиращ ефект може да направите комбинация.

ВНИМАНИЕ: Не прилагайте по време на хомеопатично лечение.

Етеричното масла трябва да се разреди в растително масло или друго подходящо за основа и след това да се използва върху кожата. НЕ го приемайте вътрешно, освен ако не е предназначен за готвене, следвайки предписаните указания.
Пазете далеч от деца. Да не се употребява от бременни и кърмещи жени!

Етеричното масло не трябва да се използва върху чувствителна кожа, затова ако е необходимо направете тест в ямката на лакътя и изчакайте поне 12 часа за странични ефекти.

ПРОИЗХОД: БЪЛГАРИЯ

Съдържание (INCI): Mentha spicata herb oil

СЛАДЪК ПОРТОКАЛ
Маслото от сладък портокал притежава сладък ,цитрусов, свеж аромат и се използва като връхна нотка в парфюмерията. Комбинира се добре с етерични масла от Ванилия, Роза, Мандарина, Жасмин, Нероли, Тамян и Евкалипт. Подходящо е за мазна и склонна към омазняване кожа. Подобрява еластичността на кожата и прави косата лъскава и здрава. Повлиява добре нервното напрежение и безпокойство. Повишава оптимизма , вярата в собствените сили и обаяние. Възстановява аурата след тежко боледуване и емоционален стрес. Прилагането на маслото от Портокал в арома лампа има позитивно въздействие върху нервната система на децата. Помага за съсредоточаване , повишава работоспособността и концентрацията на вниманието. Ароматните вани с портокалово масло са ефикасни против безсъние (може да се комбинират с масло от Лавандула ), при нервна възбуда и при целулит. Основното действие – антисептично, дезинфекциращо, успокояващо, антистресово, имуностимулиращо, антицелулитно, избелващо.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

  • За обоготяване на шампоани – 5капки масло от Портокал добавете към вашия шампоан при пърхот или суха коса.
  • За ароматизиране на помещения – 3-5 капки масло от Портокал сипете в арома лампата и се насладете на приятна и релаксираща атмосфера.
  • За арома медальон – 1-2 капки масло.
  • За ароматни вани – 5 капки масло от Портокал сипете в топла вода и разбъркайте енергично.
  • За инхалации – 2-3 капки масло от Портокал на 200мл вода за 5-7 минути
  • За масажи – 5 капки масло от Портокал в 10мл базисно масло ( арган, авокадо, жожоба).
  • За изплакване и гаргара – 2-3 капки масло от Портокал с 0,5 ч.л. емулгатор (сода, сол, мед) на чаша топла вода.
  • За компреси – 7-10 капки масло от Портокал и 150 мл вода.
  • За ледени кубчета – 5 капки масло от Портокал се смесват с 1ч.л. мед, разтваря се в 200 мл вода, замразява се .След това се обтриват лицето, шията и деколтето и целулитите участъци.

* Не се приема вътрешно.

* Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка.

* Най-добре е да използвате след предварително направен тест за чувствителна кожа. За целта нанесете етерично масло в ямката на лакътя и изчакайте най-малко 12 часа за нежелани и странични реакции.

* ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ БРЕМЕННИ ЖЕНИ.

* АКО СТЕ БРЕМЕННА, КЪРМИТЕ, ИМАТЕ СВРЪХЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА ИЛИ ИСКАТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ЗА ДЕТЕТО СИ, ПЪРВО СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С АРОМАТЕРАПЕВТ.

Съдържание (INCI): Citrus sinensis oil

Допълнителна информация

Етеричното масло от чаено дърво има редица полезни свойства. Може да се нанася директно върху кожата (локално) при инфекции като акне; гъбични инфекции на ноктите, при въшки или други паразити. Чаеното дърво има полезно антисептично действие и помага при порязвания, ожулвания, ухапвания от насекоми или изгаряния. Нанесено локално, етеричното масло помага също при зъбобол, инфекции на устната кухина, при ушни инфекции и др.

Чаеното дърво може да се използва още за инхалации при лечение на кашлица, бронхит или при белодробно възпаление. Полезните съставки в етеричното масло от чаено дърво могат да убият бактерии и гъбички, както и да намалят кожните реакции при алергии.

* Не се приема вътрешно.

* Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка.

* Най-добре е да използвате след предварително направен тест за чувствителна кожа. За целта нанесете етерично масло в ямката на лакътя и изчакайте най-малко 12 часа за нежелани и странични реакции!

* Да не се използва по време на хомеопатично лечение.

* ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ БРЕМЕННИ ЖЕНИ.

* АКО СТЕ БРЕМЕННА, КЪРМИТЕ, ИМАТЕ СВРЪХЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА ИЛИ ИСКАТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ЗА ДЕТЕТО СИ, ПЪРВО СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С АРОМАТЕРАПЕВТ.

СЪДЪРЖАНИЕ (INCI): Melaleuca alternifolia flower oil