Продукти

Етерично масло
от лавандула

Lavandula Angostifolia Flower oil 15ml

Описание

Лавандулата се използва за медицински и религиозни цели още преди 2500 г. Името произлиза от латинската дума lavera – “къпя се, мия се”. Маслото от лавандула е сред най-често използванитев света.

България е един от най-големите производители на лавандулово масло в света. Уникалният климат и състояние на почвата в Казанлъшката долина допринасят за лавандула с най-добри качества. Влагата на въздуха, облачността и валежите през май, юни и юли помагат за отглеждане на лавандула, която е много богата на висококачествено лавандулово масло. Притежава сладък, билков аромат и се използва като връхна нотка в парфюмерията.

Допълнителна информация

УПОТРЕБА: арома лампа, инхалации, компреси, масажи, вани, гаргара, маски за лице, като добавка към домашна козметика.
● За масаж: 5 – 10 капки на 20 мл масажно масло при мускулни болки, ревматизъм, невралгия.
● За вани: 5 капки – за отпускане, отстранява безпокойството, нормализира хормоналната функция при жените.
● Вана за крака: 3 капки – премахва умората, предпазва от появата на неприятна миризма.
● За инхалации: 3 – 4 капки на 200 мл вода, времетраене 5 – 7 минути при простудни заболявания.
● Ароматизатор за въздух: 3 – 6 капки масло се капват върху сухи цветя, потпури или друг подходящ абсорбентен материал.
● За ароматна лампа: 3 – 5 капки на 5 кв. м. при безсъние, простудни заболявания, неутрализира тютюневият дим.

Не се препоръчва при малокръвие, да не се употребява на фона на йодосъдържащи и желязосъдържащи препарати. Да не се употребявя при бременни, кърмачки и деца под 6 години!

ПРОИЗХОД: БЪЛГАРИЯ

Съставки (INCI): Lavandula angustifolia oil